20 decembrie 2021

Senzori de consum de combustibil în Agropiese

Senzori de consum de combustibil în Agropiese

În lumea modernă, tehnologiile pot îmbunătăți semnificativ acuratețea contabilității și controlul asupra diferitelor tipuri de operațiuni în agricultură și în domeniul transporturilor, ceea ce reduce costurile și crește profitabilitatea generală și gestionabilitatea afacerii. Inclusiv - în domeniul contabilității combustibililor. Pentru această sarcină, au fost dezvoltate dispozitive speciale, care vor fi discutate mai jos.

Pentru ce se folosesc debitmetrele de combustibil?

Dispozitivele, care au primit denumirea de debitmetru de combustibil, sunt concepute pentru controlul automat, complet și precis al consumului de motorină într-un vehicul. Pe lângă această funcție de bază, care reiese clar din numele în sine, acești senzori sunt capabili să înregistreze și să raporteze timpul de funcționare al unui vehicul sau al unei unități. Aceste dispozitive ajută la menținerea furtului și a depășirilor de costuri la minimum.

Senzorii analizează și raportează consumul de combustibil în contextul timpului (oră, zi, total), separă nivelurile de consum de combustibil în diferite moduri (în gol, sub sarcină, cu suprasarcină), raportează timpul de funcționare al vehiculului sau al unității și înregistrează temperatura combustibilului.

Senzori de consum de combustibil în Agropiese

Ce efecte pot obține senzorii de măsurare a combustibilului?

Introducerea sistemelor moderne de monitorizare, control și contabilitate reduce costurile - în acest caz – a consumului de combustibil și simplificarea sistemului de administrare. Îmbunătățirea vine în toate companiile. Cu cât situația înainte de introducerea acestor sisteme este mai dificilă, cu atât efectul va fi mai puternic pentru proprietarul unei afaceri agricole, de transport sau de construcții. Mulți clienți Agropiese raportează o reducere cu 25% a consumului de combustibil.

Unde poate fi instalat senzorul de debit de combustibil?

Acești senzori au o aplicație aproape universală și sunt solicitați pe scară largă în diverse domenii în care motoarele diesel cu ardere internă sunt utilizate într-un fel sau altul.

În primul rând, aceste dispozitive sunt utilizate pe scară largă în flotele de vehicule comerciale (transport de marfă și pasageri): sunt instalate pe mașini, camioane ușoare și camioane, precum și pe autobuze.

În al doilea rând, acești senzori sunt utilizați în ferme și întreprinderi agricole. Sunt montate pe combine, tractoare, alte unități autopropulsate și chiar pe aviație agricolă.

În al treilea rând, senzorii de consum de combustibil sunt utilizați pentru a optimiza măsurarea și controlul consumului în companiile de construcții și întreprinderile municipale. Ele pot fi instalate pe echipamente de construcție și speciale.

Debitmetrele de combustibil sunt, de asemenea, proiectate pentru transportul pe apă. Sunt folosite si in industrie, instalate pe generatoare diesel, cazane, arzatoare si alte mecanisme alimentate cu motorina.

Senzori de consum de combustibil în Agropiese

Cum functioneaza?

Există diferiți tehnologi prin care funcționează aceste dispozitive. Pot primi și procesa ca semnal de la un călător, fie că este vorba de sistemul Glonass sau GPS, sau pot lucra autonom. Dispozitivul în sine generează diverse tipuri de rapoarte care sunt personalizate la nevoile fiecărui client.

Contoarele sunt alimentate de la rețeaua de bord a vehiculului și au o baterie autonomă. Datele sunt scrise în memoria internă a senzorului. Semnalul transmite apoi datele prin cablu către terminalul de bord echipat cu o interfață.

Producătorii de senzori își organizează munca în moduri diferite. Pe piata se presupun si senzori cu autonomie mare, care nu necesita software suplimentar sau folosirea unor echipamente suplimentare.

Cât de fiabili sunt senzorii de măsurare a combustibilului?

Însăși poziția senzorilor face dificilă încercarea de falsificare. Ele sunt instalate direct în conducta de combustibil a mașinii, unde șoferul pur și simplu nu are acces.

Aceste dispozitive au protecție specială împotriva împachetarii și a altor influențe neautorizate. Senzorii sunt capabili să detecteze consumul fictiv de combustibil prin suflarea aerului comprimat în cameră, să analizeze câmpurile magnetice și, astfel, să prevină în mod fiabil încercările de a supraestima consumul sau de a influența în alt mod citirile contorului.

În plus, contoarele sunt echipate cu un sistem de etanșare.

În ceea ce privește efectele naturale ale mediului, trebuie să acordați atenție caracteristicilor de proiectare ale anumitor senzori de consum de combustibil: caracteristicile carcasei, rezistență, etanșeitate, protecție împotriva influențelor magnetice.

În același timp, contoarele de înaltă calitate pot funcționa offline pentru o perioadă foarte lungă de timp. Tehnologia modernă a mărit durata de viață a bateriei acestor dispozitive la trei ani.

Senzori de consum de combustibil în Agropiese

Cum se realizează instalarea dispozitivelor de măsurare a combustibilului?

Senzorii moderni încearcă să creeze sisteme de montare simple și versatile, care sunt compatibile cu diferite tipuri de unități și nu au restricții în utilizare. Agropiese TGR, în calitate de dealer oficial al unei companii producătoare de sisteme agricole de precizie și de măsurare a combustibilului, are un departament special. Specialistii Agropiese TGR selecteaza sistemul care se potrivește cel mai bine nevoilor unui anumit client, viziteaza ferma și îl instaleaza pe echipamentele clientului. Procedând astfel, ei instruiesc personalul responsabil în funcționarea și manipularea corectă a dispozitivelor. În plus, specialiștii Agropiese oferă servicii de garanție și post-garanție pentru senzori.

Sisteme de control al combustibilului DFM

Agropiese TGR este un dealer oficial al producătorului de senzori de consum de combustibil DFM - Technoton. Aceasta este o companie de înaltă tehnologie din Belarus care produce senzori de diferite tipuri și aplicații, cu și fără afișaj. Compania oferă o garanție de trei ani la toate produsele iar Agropiese, în calitate de dealer autorizat, oferă această garanție. Managerii companiei desfășoară seminarii de formare pentru parteneri, astfel încât vânzarea și service-ul echipamentelor Technoton să fie întotdeauna la cel mai bun grad.

Compania este specializată în producția de sisteme de monitorizare prin satelit și senzori de măsurare și control al combustibilului cu un nivel ridicat de compatibilitate, acuratețe și fiabilitate, ceea ce este confirmat de certificarea în astfel de sisteme de autoritate precum DAkk-urile germane.

Senzori de consum de combustibil în Agropiese

Agropiese TGR oferă produse de la acest producător de câțiva ani. Dispozitivele Technoton sunt implementate pe scară largă în Moldova, în ferme, companii de transport și construcții. În magazinul Agropiese puteți cumpăra dispozitivele în sine și accesoriile acestora:

  • Senzori
  • Cabluri
  • Cititorii
  • Truse de montare
  • Prize
  • Inele
  • Gateway-uri

La achiziționarea acestui și a altor echipamente de la Agropiese TGR, clienții companiei participă la un sistem de reduceri cumulative. Senzorii de consum de combustibil DFM pot fi achiziționați în credit.

  Sus